Att välja vilket kreditkort som passar bäst kan vara en svår uppgift eftersom många av kreditkorten kommer med någon slags bonus eller erbjudande. Många kreditkort har idag olika bonussystem som ger dig som kortinnehavare en rad fördelar. Det kan vara bra att jämföra marknadens olika produkter innan du hittar vad som kan vara det bästa alternativet för dig. Här listar vi vad du måste tänka på när du skaffar kreditkort gällande bonusar.

Spara pengar medan du spenderar pengar

De olika bonussystemen riktar sig till dig som kortinnehavare på olika sätt och genom att välja ett kreditkort med ett bonussystem som gynnar dig, dina intressen och din livsstil får du ännu fler fördelar av ditt kort. Med rätt kort kan du både tjäna och spara pengar samtidigt som du handlar. Ett kreditkort med bonus kan ge dig fördelar som till exempel återbäring i form av rabatter eller kontanter. Bonusen kan också innebära någon form av poängsystem som till slut ger dig rabatter eller andra erbjudanden.

Beroende på din livsstil finns det olika kreditkort som passar dig. Reser du mycket kan det vara bra att välja ett kort som ger dig bonus på dina resor, på så sätt samlar du bonuspoäng. Du kanske har ett jobb där du ofta är ute och far och besöker många olika länder, då kan det vara en fördel med ett kreditkort som har en bra reseförsäkring, inte tar ut dyra avgifter för utländsk valuta, och som dessutom ger dig bonus när du använder ditt kort. Gillar du att shoppa är det kanske ett kreditkort som ger dig bonus på allt du handlar som är ditt bästa alternativ. Här finns info om vad kreditkort är och hur de fungerar.

Att tänka på då du ska skaffa ett kreditkort med bonus

Förutom alla fördelar som finns med ett kreditkort med bonus, är det bra att se över kostnader för kortet innan du låter dig lockas av fina erbjudanden. Om kostnaderna för ditt kreditkort är höga så kanske bonusen till slut inte blir någon bonus. Många kreditkort har ju räntefri kredit, men alla har inte det. En bra idé är att kolla upp hur den eventuella räntan ser ut på det kortet du tänker använda så att det inte blir en otrevlig extra kostnad. Dessutom är det bra att ha koll på kortets kreditgräns. Detta är bra att veta om i förväg, så att du vet vilken ekonomi du har att räkna med.