Leasy är ett speciellt företag. De bildades i mitten av 1980-talet i Danmark och från början gick verksamheten ut på att hyra ut tvättmaskiner, varken mer eller mindre. Sakta men säkert började denna enkla idé ta fart och grundaren, Niels Thorborg, slutade med sina studier för att tillägna all sin tid till det nya företaget. Han märkte att det fanns en stor efterfrågan när det kom till att hyra ut tvättmaskiner och funderade på om det kanske inte fanns en hel marknad här som ingen kände till. Efter några år utökades utbudet och Niels företag började även hyra ut andra typer av produkter. 1992 bytte företaget namn till Leasy och expansionen fortsatte, bland annat etablerades företaget i nya marknader. Numera finns Leasy både i Sverige, Norge och Holland för att nämna några marknader.

Ett betydligt större utbud än tidigare

Leasy har ett mycket enkelt koncept. Du kan hitta deras produkter på nätet och de kan enkelt beställas online hela vägen hem till dörren. Du kan antingen betala allt direkt eller så delar du upp din betalning över en längre period. Leasy fungerar med andra ord som två företag, en återförsäljare av produkter och ett finansieringsföretag som lånar ut pengar till dig. Du kan låna upp till 50 000 kronor på ett enkelt sätt och du kan ange en löptid på upp till 72 månader, det vill säga tolv år.

Att dela upp kostnaden gör en produkt betydligt enklare att köpa. Istället för att en TV ska kosta 17 799 kr som du behöver betala direkt kan den kosta 515 kr i månaden i upp till 60 månader. Det är enklare att betala en mindre summa varje månad istället för ett stort belopp direkt. Ett annat alternativ är att välja en mindre löptid. Väljer du 24 månader så betalar du cirka 970 kr i månaden. Leasy erbjuder produkter inom flera kategorier, bland annat foto & videokameror, mobiltelefoner, bild & ljud, datorer & spelkonsoler och naturligtvis även vitvaror & hushållsartiklar.