Vill du snabbt och enkelt kunna göra en ordentlig översyn av de olika kreditkort som finns tillgängliga att teckna? Då bör du besöka en jämförelsesajt som specialiserar sig på just denna typ av jämförelse. Via en sådan kan du göra en bra kreditkortjämförelse innan du bestämmer dig för att skaffa ett specifikt kort. Nedan berättar vi vad du bör tänka lite extra på när du gör detta!

Att tänka på när du gör en större kreditkortjämförelse

Om du har tänkt göra en ordentlig kreditkortjämförelse lyfter vi på hatten för dig! Det är nämligen långt ifrån alla konsumenter som är så pass medvetna om kostnaderna och fördelarna med olika kort. Men för att du ska kunna göra en rättvis jämförelse bör du tänka på att bland annat jämföra:

  • Korttyp. Till att börja med behöver du bestämma dig för vilken typ av kreditkort du vill skaffa. Vad har du tänkt använda kortet till? Det finns bland annat kort som ger dig bonus eller cashback när du gör inköp. Andra kort har istället helt andra fördelar och därför behöver du sätta fingret på ditt behov innan du jämför.
  • Årsavgift. Årsavgiften är en viktig faktor att jämföra och ta hänsyn till när du ska skaffa ett kreditkort. Om denna avgift är hög kan den nämligen ta udden av de bonusar och andra förmåner som du samlar på dig med hjälp av kortet. Som tur är finns det dock vissa kort som helt och hållet saknar en årsavgift. Ett sådant kan vara bra att ha om du bara använder ditt kort sporadiskt eller inte handlar för särskilt stora summor.
  • Bonuserbjudande. Som vi redan har nämnt kan du samla bonuspoäng att lösa in mot förmåner med vissa kreditkort. Andra ger dig istället en cashback eller har någon helt annan typ av fördel. Därför är själva erbjudandet ytterligare en viktig faktor att kika på när du gör en kreditkortjämförelse.
  • För- och nackdelar. Du bör även ta hänsyn till kortets unika fördelar och nackdelar. Några exempel på sådana kan vara: växlingsavgifter, reseskydd, vilka handlare som accepterar kortet, speciella förmåner samt hur lång tid det tar innan bonuspoängen förfaller.