Lär dig mer om private banking

Är du nyfiken på private banking? På privatebankings.se kan du lära dig lite mer. Här kan du bland annat få en lättare introduktion till private banking, se vilka tjänster som erbjuds och komma i kontakt med experter som kan hjälpa dig att komma igång.

Vad är det för något?

Att ha en privatbankir blir allt vanligare. I länder som exempelvis USA har det varit populärt under en längre tid, och i Sverige tycks fenomenet bli mer välkänt. Tjänsten kallas just för banking, men faktum är att det är mer än så. Bankiren förvaltar inte bara dina pengar, utan du kan även få tillgång till ett nätverk bestående av exempelvis jurister och skatterådgivare. Du kan till och med få hjälp att boka flygbiljetter, hotell och en privatkock till ett evenemang.

Det kanske inte behövs påpekas, men det är en tjänst för dem som har ett stort kapital. Det är dock inte nödvändigtvis bara storleken på kapitalet som är avgörande. Snarare är den största faktorn komplexiteten i din ekonomi. Har du en enkel förmögenhet och förvaltar den själv behöver du sannolikt inte den här tjänsten. Då smakar den mer än vad det kostar.

Kort beskrivet är det en tjänst där personlig rådgivning kombineras med kapitalförvaltning, något som också kan läsas på privatebankings.se. Samtidigt kan tjänsten också sträcka sig utöver detta, vilket nämns ovan.

Det här får du

Exakt vad som ingår i tjänsten kan variera från aktör till aktör. En del kan vara mer generösa med ”vardagsärenden” (som att hitta ett bra hotell till exempel), medan andra fokuserar mer på kärnan i tjänsten – det vill säga kapitalförvaltning och personlig rådgivning. Som exempel nämner vi här vad som ingår hos aktören med sidan https://www.privatebankings.se:

  • Tillgång till erfarna och kompetenta experter. Dessa har bland annat kompetens inom kapitalförvaltning, pension, försäkringar och diskretionär förvaltning.
  • En ansvarig rådgivare som har din värdepappersportfölj. Samma person gör en löpande översyn av dina värdepapper.
  • Kapitalförvaltning som är anpassad efter just dig och din situation.

Bloggen

På bloggen som finns på startsidan på privatebankings.se hittar du flertalet inlägg som går igenom olika delar av private banking. Du kan till exempel lära dig om kapitalförsäkringar, pensionssparande och bolån. Du som är intresserad av tjänsten kan gå in här för att lära dig mer i ämnet.