Ett företagslån är en populär finansieringslösning är du lånar ett förutbestämd belopp av en bank eller av ett kreditinstitut. Långivaren ger dig då tillgång till en klumpsumma pengar som du sedan betalar tillbaka med ränta. Du gör regelbundna betalningar till långivaren varje månad tills du har betalat tillbaka det lånade beloppet med ränta. För att få så fördelaktiga villkor som möjligt bör du besöka sajten A5.nu och jämföra de företagslån som finns tillgängliga där.

Ibland är de lånade pengarna öronmärkta för ett specifikt syfte

Du kan använda de pengar som ditt företag lånar via ett företagslån till en rad olika saker. Några exempel på möjliga ändamål är för att köpa tillgångar, finansiera en expansion eller för att betala av befintlig skuld som företaget har. Du behöver vanligtvis specificera i ansökan vad du har tänkt använda pengarna till. I vissa fall kan långivaren också kräva att du tillhandahåller bevis på att pengarna faktiskt används för just detta ändamål.

Till exempel kan ditt företag ansöka om ett lån för att köpa in nya maskiner. Då är det inte ovanligt att de lånade pengarna redan på förhand är öronmärkta för just inköp av maskiner. Du kan i sådana fall inte använda dem för något annat syfte. Det betyder att du inte kan betala tillbaka skulder eller finansiera månadens löner med det lånade beloppet.

A5.nu hjälper ditt företag att jämföra företagslån utan säkerhet

Det finns flera olika typer av lån som företag kan ansöka om. Två av de mest populära varianterna är:

  • Företagslån med säkerhet. Ett lån med säkerhet innebär att ditt företag ställer någon slags säkerhet för lånet. Till exempel kan du använda egendom såsom fastigheter eller maskiner för att erbjuda långivaren en säkerhet.
  • Företagslån utan säkerhet. Dessa lån kan du jämföra via A5.nu och de fungerar precis som den ovan nämnda varianten. Den enda egentliga skillnaden ligger i att du inte behöver ställa någon säkerhet för lånet för att kunna låna pengarna. Därmed är denna variant mer riskabelt för långivaren och därför tenderar räntan för dessa lån at vara lite högre. Dessutom behöver ditt företag ha en högre kreditvärdighet för att beviljas ett sådant här lån.