Advisor presenterar inledande sin tjänst om PPM förvaltning genom att säga att 13,5 procent av den allmänna pensionen ”får man förvalta själv”. Advisor skriver sedan att man kan använda sig av deras PPM tjänst för att hitta rätt fonder att placera pengarna i.

I dagsläget finns det kring 800 fonder att välja mellan. Således krävs det en hel del tid, energi och kunskap för att förvissa sig om att man väljer de bästa fonderna. Det är alltså detta som Advisor gör – placerar dina pengar åt dig.

Hur placeras pengarna?

Fondförvaltning AdvisorEn del av pengarna placeras i företagets egen fond, medan övriga delar av kapitalet sprids ut i andra fonder. Den här uppdelningen gör det möjligt, enligt Advisor själva, att handla på både kort- och långsiktigt vis.

Advisor Världen är företagets egen fond. Med en egen fond menar de att de kan agera snabbt och flexibelt på de förändringar som sker på marknaden, medan de kan agera mer på lång sikt med andra fonder. Det här är något som är unikt på den svenska marknaden, skriver de.

Strategi

Advisor anser sammantaget att man bör ta något högre risker när man placerar sina pensionspengar. Ett argument är till exempel att en person som idag har 100 000 kronor på sitt PPM konto, och 20 år kvar till pensionen, kan fördubbla sin premiepension vid fem procent högre genomsnittsavkastning. På deras hemsida kan man läsa att Advisor snittavkastning har legat på 10 procent per år sedan starten vid millenniumskiftet. Det här kan jämföras med snittavkastningen i PPM-systemet, som legat på sju procent. Som fondförvaltare gäller det att både skapa trygghet för klientens investeringar och ligga i framkant vad gäller teknik, det är precis det Advisor fortsätter och en av flera anledningar till att fler väljer Advisor PPM som sin fondförvaltare.

Så ansöker du

Att ansöka om PPM förvaltning hos Advisor är enkelt. På hemsidan möts du omgående av knappen ”Ansök om PPM-förvaltning”. Efter att ha klickat på den skickas du vidare till en undersida med ett formulär. I formuläret ombeds du fylla ibland annat personnummer, förnamn, efternamn och andra personuppgifter.

Du behöver även fylla i din PPM kod. Har du ingen, går det att beställa en ny från Pensionsmyndigheten. Om du tidigare har haft en, men beställer en ny är det ingen fara. Den gamla koden makuleras helt enkelt.

Priser:

  • 750 kronor för ett år
  • 1 250 kronor för två år
  • 1 750 kronor för tre år