Välja tryckeri i Stockholm

Om du har ditt företag i Stockholm – måste du då även välja anlita ett tryckeri i Stockholm eller kan du beställa produkterna via nätet från företag i andra städer? Om man väljer ett lokalt företag – vad bör man då tänka på?

Lokalt eller regionalt

Många trycksaker kan beställas online från företag över hela Sverige. Produkterna skickas inom någon dag och kan levereras direkt till beställarens adress. Men samtidigt finns det tydliga fördelar med att välja ett lokalt tryckeri. Detta åtminstone för vissa produkter. För det första handlar det om leveranstiden. Med ett tryckeri i Stockholm kommer du kunna beställa och få produkterna samma dag. I vissa fall inom någon timme. Med närhet till tryckeriet öppnas det upp möjligheter för expresslösningar som är omöjliga med längre frakt. För det andra kan man enklare få respons på idéer och se exempel på trycksaker. Åk dit själv och titta på utkastet, gör korrigeringar innan tryckeriet kör igång med den stora beställningen. För det tredje finns det en fördel i samarbeten och nätverk. Om du anlitar ett specifikt tryckeri när du behöver trycksaker kanske de anlitar dig när de behöver de tjänster som ditt företag kan erbjuda.

Välja tryckeri

På webbplatsen tryckstockholm.nu visas tre av de faktorer som är avgörande för val av tryckeri. Det är:

  1. Kostnadseffektiva lösningar

Se inte bara på kostnaden för trycksakerna utan den kompletta lösningen. Frakt, tryckkostnad och utformning av trycksakerna är kostnader som kan tillkomma. Kan mallar och bilder även användas på nätet eller behöver ytterligare beställningar då ske?

  1. Stort utbud

Den punkt som lyfts fram mest på tryckstockholm.nu är ”Stort utbud”. Det handlar därmed om att hitta en enda komplett leverantör. Någon som kan leverera allt fån beachflaggor och affischer till visitkort. Det kan vara svårt att veta vad man behöver i framtiden – välj därför ett tryckeri som har ett brett utbud redan från början.

  1. Stor erfarenhet

Är det viktigt att tryckeriet har lång erfarenhet? Både ja och nej. Men om ett företag har varit etablerat i många år innebär det en ekonomisk trygghet. Dessutom finns möjlighet att titta på referenser och omdömen innan man bestämmer sig. Att hitta ett tryckeri med gott omdöme, humana priser och ett stort utbud möjliggör enklare flöde för företagen som söker trycksaker. Det är även så som tryckstockholm.nu sammanfattar det hela.